Recunosc: nu sunt mare amatoare de fructe de mare, insa sunt zile in care imi place sa risc...in bucatarie, normal!
Si nu mica mi-a fost uimirea sa constat ca sunt bune si toata familia le-a savurat cu placere ( evident ca micuta nu a stiut ce sunt la inceput...).
MIDII LA TIGAIE IN SOS DE VIN ALB
Ingrediente:
- 500 g midii congelate
- 100 g unt
- sare
- piper alb
- 4 catei de usturoi
- 200 ml vin alb sec
- 2 lgt Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume
- 3 frunze de patrunjel
Mod de preparare:
Midiile le lasi la decongelat, presari Maggi si lasi asa cca 30 minute.
Intr-o tigaie antiaderenta pui untul taiat cubulete si il lasi la foc mic sa se topeasca.
Cand untul este topit rastorni midiile, adaugi un praf de sare si piper alb proaspat macinat ( dupa gust) si lasi la foc mic sa se innabuse, cca 45 de minute.
Iei capacul si adaugi usturoiul pisat si vinul, amestecand incet. Lasi sa fiarba la foc moale, amestecand din cand in cand , pana scade vinul.
Servesti cald , cu patrunjel verde tocat deasupra.
Sa aveti pofta!
Tips& Tricks: eu am folosit piper alb pentru ca mi s-a parut mai aromat ; in ceea ce priveste vinul, am invatat ca la mancare se foloseste intotdeauna cel sec, pentru a nu-i schimba gustul.
Nu am mâncat niciodată midii dar chiar sunt curioasă de gustul lor. ���� As încerca și eu rețeta propusă de tine.��
RăspundețiȘtergereNu am facut niciodata pana acum midii.
RăspundețiȘtergereCred ca este singura teteta a ta pe care nu am sa o prepar.
RăspundețiȘtergerechiar arata delicios. nu am mancat pana acum midii..
RăspundețiȘtergere