Cred ca pana acum am incercat "n" retete de aluat pizza. Si nici una nu mi-a placut 100%: ori era prea sfaramicios, ori se intarea, ori nu era suficient de pufos.
Pana astazi...
ALUAT DE PIZZA
Ingrediente:
- 300 g faina
- 2 lg ulei
- 1/2 ltg otet
- 15 g drojdie
- 50 ml apa calduta
- 1 lgt zahar
- un praf de sare
- apa calduta cat cuprinde
Mod de preparare:
Asezi faina intr-un bol si realizezi o adancitura.
Drojdia o dizolvi in apa calduta impreuna cu zaharul si o lasi 5 minute, dupa care o torni in faina.
Omogenizezi usor cu putin faina pana cand se transforma intr-o maia. Lasi sa dospeasca 10 minute si apoi framanti.
Adaugi uleiul , otetul si sarea framantand in continuare. Torni cate putina apa , astfel incat sa obtii un aluat elastic, care nu se lipeste de mana, putin moale.
Lasi sa se odihneasca 15 minute apoi il intinzi in foaie de cca 5 mm grosime si il asezi in tava.
Este pufos si nu se intareste nici dupa ce pizza s-a racit.
Chiar aveam nevoie de o rețeta de aluat pentru pizza, am făcut odată și nu prea am fost atât de mulțumită de ce mi-a ieșit.
RăspundețiȘtergereSuper si observ ca este si de post ..multumesc pentru reteta!!Sa te ajute Domnul in continuare!!
RăspundețiȘtergere