Nu aveam de gand sa gatesc prea mult zilele acestea, dar...cand ai o zgatie in casa nu faci chiar ceea ce vrei! "Cum, mami, sa nu facem tort? Doar e ziua Romaniei!"
Asa ca tort de ziua Romaniei sa fie!
TORT OREO DE ZIUA ROMANIEI
Ingrediente:
- 5 pachete de biscuiti Oreo
- 500 g branza Mascarpone
- 750 ml frisca
- 200 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat Dr.Oetker
- 1 plic glazura Duo Dr. Oetker
Mod de preparare:
Pe fundul tavii asezi un suport pentru tort, apoi biscuiti Oreo unul langa celalalt.
Bati crema Mascarpone impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devine spumoasa.
Bati frisca si adaugi crema de branza treptat, pana cand se omogenizeaza bine.
Pastrezi o cand de crema pentru decor.
Asezi jumatate din crema ramasa peste biscuiti, apoi inca un rand de biscuiti si restul de crema.
Dai la frigider pentru minimum 12 ore, timp necesar pentru ca biscuitii sa se inmoaie .
Indepartezi inelul si decorezi cu glazura de ciocolata , crema si biscuiti.
Servesti cu multa dragoste alaturi de cei dragi.
Arata foarte bine, chiar imi doresc sa incerc reteta.
RăspundețiȘtergereArata divin!
RăspundețiȘtergereFb Iacob Elena
Tortul tau arata bestial de bine, sa stii ca chiar nu am incercat sa fac pana acum tort din biscuiti Oreo <3
RăspundețiȘtergereTortul acesta ar avea cea mai mare trecere la mine in familie.
RăspundețiȘtergere