sâmbătă, 17 septembrie 2016

COMPOT DE STRUGURI



   Boabe dulci si parfumate, 
     Albe, roz sau negre-noapte,
       Poposesc toate-n camara
          Sa ne incante la iarna!

Hai ca m-a plesnit inspiratia ...pe langa harnicie! 


COMPOT DE STRUGURI





Ingrediente:
  • 2 kg struguri albi, cu boabe mari si aromate
  • apa rece
  • zahar Green Sugar ( cam 800 g)
Mai ai nevoie de  borcane de 800 ml.

Mod de preparare:

     Strugurii ii speli bine sub jet de apa rece si alegi boabele, pe care le asezi in borcane, umplandu-le de jumatate.







    Umpli borcanele cu apa si adaugi cate 2 linguri de zahar Green Sugar , pui capacele si agiti bine, sa se dizolve.

     Asezi borcanele intr-o cratita mare , captusita cu un prosop de bucatarie si adaugi apa.


     Lasi sa fiarba la foc mic pentru 20 de minute, dupa care le pui la dunst uscat pentru 12 ore.

    Duci borcanele in camara si le savurezi la iarna. 

P. S. Eu folosesc mai nou zaharul Green Sugar pe care l-am descoperit de curand, pentru ca este mai sanatos, fiind un produs 100% natural, cu 0 calorii şi 0 indice glicemic, obtinut din doar doua ingrediente: extractul din frunze de Stevia Rebaudiana (obtinut prin oparire) si eritritol (obtinut din porumb, prin fermentaţie cu drojdia Moniella pollinis). 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu