Imi doream de mult sa intru in clubul select al cofetareselor. Sa nu credeti ca m-am inscris la "Bakeoff"!
Dar am pregatit un tort inspirat de acolo...La comanda Alessiei, evident, de ziua ei!
...Si pentru a raspunde provocarii #prajituriDrOetker.
TORT "VIS DE CIOCOLATA"
Ingrediente:
a. blat ( tava rotunda cu D=26 cm)
- 4 oua
- 2 lg apa rece
- 6 lg zahar
- 4 lg faina
- 3 lg cacao Dr. Oetker
- 1 plic praf de copt Dr. Oetker
- zeama de la 1/2 de lamaie
- un praf de sare
- 300 g ciocolata neagra Nestle
- 250 ml frisca lichida
- 40 g margrina Rama Maestro
- 5 g gelatina granule Dr. Oetker
- 50 ml apa rece
- 300 g ciocolata cu lapte
- 250 ml frisca lichida
- 40 g margrina Rama Maestro
- 5 g gelatina granule Dr. Oetker
- 50 ml apa rece
- 300 g ciocolata cu late
- 250 ml frisca lichida
- 40 g margrina Rama Maestro
- 5 g gelatina granule Dr. Oetker
- 50 ml apa rece
- 200 g ciocolata
- 170 ml frisca lichida
- 25 g margarina
- 3 g gelatina granule
- 30 ml apa rece
- 100 ml apa
- 3 lg zahar pudra Dr. Oetker
- 1/2 fiola esenta de rom Dr. Oetker
a. blatul:
Aprinzi cuptorul si pregatesti forma de tort, ungand-o cu ulei si tapetand-o cu faina.
Ouale le bati bine cu telul/mixerul impreuna cu apa, zaharul si praful de sare, pana cand devin spumoase.
Adaugi treptat, faina si cacaoa in ploaie, amestecand incet cu o lingura de lemn/spatula de silicon.
Cand totul este omogenizat adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie si torni compzitia in tava, apoi dai la cuptor pentru 30 minute.
Verifici daca blatul este copt cu ajutorul unei scobitori. Il scoti apoi si il lasi sa se raceasca in forma.
Cand s-a racit, tai blatul in doua, pe orizontala. Este de preferat sa iti pregatesti blatul cu o zi inainte, fiindca se taie mai usor.
b. crema:
Tehnica este aceeasi pentru fiecare tip de crema. Eu am cautat mai multe retete si am modificat putin ordinea.
Ciocolata o rupi bucatele si pui pe foc vasul cu apa pentru aburi.
Bati frisca, dar nu de tot, asa ca pentru ornat tortul. Trebuie sa ramana putin mai moale, altfel crema se va intari prea tare.
Gelatina o pui la hidratat in apa rece , iar ciocolata la topit pe baie de aburi.
Cand ciocolata s-a topit adaugi margarina si omogenizezi. Iei bolul de pe aburi si adaugi gelatina hidratata, apoi frisca batuta, amestecand usor, de jos in sus cu spatula.
Montare:
Asezi blatul in forma pentru tort, pe platou.
Prepari siropul si insiropezi bine blatul. Faci asta inainte de a incepe prepararea primei creme!
Torni crema de ciocolata neagra peste blat, uniformizezi si dai la frigider, pentru a se intari.
In acest moment incepi preparea cremei de ciocolata cu lapte.
Cand este gata scoti tortul de la frigider, torni crema si procedezi la fel.
Reiei cu crema de ciocolata alba aceeasi pasi.
Dupa ce ai asezat si crema de ciocolata alba lasi la frigider 30 minute, dupa care asezi inelul mai mic si decupezi blatul astfel incat sa se aseze pefect peste primul etaj...
Reiei tot pasii pentru celelalte creme.
Lasi tortul la frigider inca 1 ora, dupa care indepartezi inelele si il decorezi.
Este putin de lucru, nu a iesit perfect, dar a fost savurat pana la ultima felie!
Cat de bine arata! Cred ca o sa-l incerc si eu luna aceasta.
RăspundețiȘtergere