E primavara si plin de flori. De papadie. Facem coronite, buchetele dar si...sirop.
SIROP DE PAPADIE
Ingrediente ( 1 portie):
- 80 flori de papadie
- 4 l apa
- 1,5 kg zahar
Mod de preparare:
Pentru inceput culegi papadiile, floare cu floare, dimineata, cand sunt bine inflorite. Pe cat posibil incearca sa gasesti un loc ferit, unde nu exista prea multa poluare.
Imediat ce ai cules florile le speli sub jet de apa rece si le pui la fiert in apa. Lasi sa fiarba la foc mic 1 ora.
Strecori siropul obtinut printr-o strecuratoare deasa si il pui la fiert impreuna cu zaharul. Il lasi sa fiarba cca 2 ore, tot la foc mic, pana cand se leaga si capata o culoare frumoasa, aramie. Eu am obtinut 1,5 l de sirop.
Torni siropul in sticle si il lasi la dunst uscat.
Servesti siropul cu apa plata/minerala si cuburi de gheata fantezie.
Nu am facut niciodata pana acum
RăspundețiȘtergereO reteta super,papadia chiar are multe intrebuintari
RăspundețiȘtergeream auzit de acest sirop, dar nu am facut niciodata
RăspundețiȘtergereEste pentru primna data cand aud de acest sirop.
RăspundețiȘtergereSirop de papadie nu am incercat niciodata. De soc fac mereu vara.
RăspundețiȘtergereChair m-ai facut curioasa. Mai trebuie sa ma duc sa culeg.
RăspundețiȘtergereUn suc bun!
RăspundețiȘtergere