sâmbătă, 26 martie 2016

OUA FABERGE'



     A fost dragoste la prima vedere! Le-am vazut, mi-au placut, le-am facut! Un mic antrenament pentru sarbatoarea Pastelui. O reteta plina de culoare si veselie, care bucura ochiul , sufletul si papilele gustative de-o-potriva. 

  Este putin de lucru , dar merita!

OUA FABERGE'



Ingrediente:
  • 12 coji de oua intregi
  • 1 morcov mare
  • 100 g boabe de porumb dulce
  • 100 g pastai de fasole verde 
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 3 lg de mazare
  • 100 g piept de pui
  • 50 cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 lgt patrunjel verde tocat
  • 1200 ml apa
  • 20 g gelatina

Mod de preparare:

   Eu am avut la congelator, pregatite din toamna trecuta, porumbul, fasolea verde si mazarea, deoarece imi place sa am de toate, mai ales ca parintii mei au o gradina mare si plina de bunatati.

    Prin urmare am pus la fiert doar morcovul curatat si tocat cubulete in cca 1 l de apa. Cand a fost aproape fiert, am adaugat si legumele congelate impreuna cu ardeiul taiat cubulete, sare , piper si patrunjelul verde. Am mai lasat la foc mic 10 minute, dupa care am strecurat totul si am pastrat zeama.


    Cojile de oua le-am adunat timp de o saptamana, procedand astfel de fiecare data cand am avut nevoie de ele: am spart oul doar cat o moneda de 10 bani si am golit cu grija continutul; am spalat bine cojile astfel obtinute si le-am pus la uscat.

    Cat timp sa raceste zeama de legume, tai cubulete pieptul de pui si cascavalul si pui gelatina la umflat in 200 ml de apa rece.
 Cand s-a umflat suficient ( se transforma intr-o masa omogena de granule) o pui pe foc mic si amesteci incet pana cand se lichefiaza. Ai grija sa nu fiarba, fiindca atunci se taie si nu o mai poti folosi! Lasi gelatina sa se racoreasca si apoi o amesteci cu zeama de la legume.

  Umpli cojile de oua cu legume ,piept de pui si cascaval,cam 1/3 si completezi cu supa. Lasi ouale la rece cca 2 ore, dupa care le decojesti cu grija.





   Le servesti pe felii de cascaval, cu multa dragoste. 

 
 

8 comentarii: