Am intrebat-o pe micuta mea cum arata prajitura perfecta.
Raspunsul ei m-a uimit: branzica, ciocolata si capsuni.
Asa a iesit...
PRAJITURA PUFOASA CU CAPSUNI
Ingrediente:
a. blat
- 4 oua mari
- 20 lg de faina
- 4 lg gris
- 24 lg lapte
- 20 lg ulei
- 20 lg zahar
- 1 plic zahar vanilat Dr Oetker
- 1 plic praf de copt
- 2 lgt zeama de lamaie
- 2 lg cacao Dr. Oetker
- 1 cutie crema de branza Delaco
- 250 ml frisca vegetala
- 2 lg sirop de capsuni
- 1 plic gelatina decor Dr. Oetker
- 5 lg apa
Mod de preparare:
a. blatul
Tava pentru prajituri o tapetezi cu hartie pentru copt.
Bati ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat cu ajutorul mixerului. Adaugi uleiul, apoi laptele.
La urma adaugi faina si grisul. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie.
Jumatate din compozitie o torni in tava iar in cealalta adaugi cacaoa si o torni peste compozitia galbena.
Dai tava la cuptorul preincalzit si lasi cca 40 de minute( verifici cu o scobitoare).
Cand s-a copt il lasi sa se raceasca in tava, ideal pana a doua zi( daca nu ai timp, lasa-l macar 3 ore).
Scoti blatul din tava si il tai pe jumatate.
b. crema
Bati frisca si apoi adaugi crema de branza.
c. jeleul de capsuni- se prepara doar dupa ce ai montat prajitura!
Gelatina o dizolvi in amestecul de sirop cu apa si pui la foc mic. Amesteci cu un tel mic si lasi sa fiarba 1 minut, apoi o dai la rece 2 minute, dupa care o torni cu o lingura mare peste fructe.
Montare:
Peste prima jumatate de blat asezi jumatate din cantitatea de crema , apoi acoperi cu celalalt blat. Intinzi restul de crema. Fructele le speli si le tai in jumatati, apoi le asezi peste crema.
In acest moment prepari jeleul si il torni peste fructe.
Dai totul la rece pentru 3 ore.
Servesti prajitura in portii cat vrei tu de mari.
Ce bine arata! Copiii mei sunt inebuniti dupa capsuni, iar sotul dupa prajituri, asa ca am sa incerc si eu prajitura si impac ambele tabere.
RăspundețiȘtergereAi reusit sa impaci taberele?
Ștergere