GOGOSI CU CIOCOLATA SI SOS DE ZMEURA CU PIPER (ROSU)
INGREDIENTE:
1. gogosi:
- 500g faina
- 100 gr zahar pudra
- 1/2 lingurita de sare
- 2 oua
- 40 gr drojdie
- 1 plic de zahar vanilat
- 200 ml lapte
2. sos de zmeura
- 100 g zmeura
- 2 linguri de zahar
- 1 lingurita boabe de piper (rosu)
1. gogosi:
Mai intai se face maiaua:intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte
cald si putin zahar,se tine la cald acoperit pana fermenteaza.
intr-un castron mare se pune faina apoi se face o adancitura in
mijloc si se pun pe rand toate ingredientele mentionate mai sus si
maiaua.Se framanta bine pana se leaga
toate ingredientele apoi se lasa la crescut acoperit cu un prosop curat
cca 1 ora.
Se intinde cu sucitorul o foaie mai groasa pe planul de lucru pudrat
cu faina, se taie rondele cu un pahar,apoi se mai tin 20-25 min la
crescut pe o planseta.
Dupa ce au crescut se prajesc pe ambele parti, intr-o cratita cu mult ulei,apoi se scot pe un servetel absorbant.
2. sos de zmeura:
Zmeura,
zaharul si boabele de piper se pun la foc mic si se fierb pana cand se
leaga, rezultand un sos cu consistenta unei smantani subtire. Sosul
astfel obtinut se strecoara printr-o sita deasa.
Servire: Gogosile se umplu cu crema de ciocolata si se stropesc din abundenta cu sosul de zmeura.
Pofta buna!
Sunt curioasa cum este cu piper rosu.
RăspundețiȘtergereGogosi. Imi plac si simple, si umplute si cu sos si fara sos.
RăspundețiȘtergere