vineri, 19 decembrie 2014

"ZAMA" DE CARTOFI CU AFUMATURA



O "zama" pe care bunica ne-o pregatea in vacanta de iarna, dupa ce taia porcul si afuma ciolanele.

INGREDIENTE:
- 1 buc de ciolan afumat
- 2 morcovi
- 1 ceapa alba
- 8 cartofi rosii mari
- sare
- tarhon( o lingurita)
- smantana

MOD DE PREPARARE:
- intr-o oala pui la foc bucata de ciolan; dupa ce da un clocot schimbi apa si dai iar la fiert; repeti operatiunea de 3-4 ori, pana cand iese bine fumul din carne; apoi lasi la foc mic, pana cand carnea se desprinde de pe os;
- intre timp, cureti ceapa si morcovii si ii pui la fiert in apa cu putina sare;
- cand sunt aproape fierte adaugi carnea de pe ciolan si cartofii curatati si taiati cuburi;
- lasi la fiert pana cand totul este bine patruns;
- la final adaugi tarhonul tocat si dregi cu Maggi secretul gustului intensavor de legume;



Servesti in strachina de lut , dreasa cu smantana.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu