marți, 16 decembrie 2014

CARNATI DE CASA



Tot ce e facut in casa e mai gustos, nu-i asa?

INGREDIENTE:
- 3 kg carne de porc, cu grasime( nu prea multa!)
- 1 buc capatana de usturoi
- 120 ml vin alb
- sare
- piper
- intestine graose de porc
- ulei

MOD DE PREPARARE:
- Cu o seara inainte de prwgatirea carnatilor, usturoiul curatat si tocat marunt se pune la macerat in vin;
- Carnea se toaca, se adauga amestecul de usturoi cu vin, sare si piper ( dupa gust) si se framanta bine;
- Se da amestecul la frigider pentru 2 ore si verifici de sare si piper;
- Pe palnia unsa cu ulei se pun intestinele de porc si su umplu cu carnea tocata, avand grija sa nu fie foarte indesat;
- Se lasa la rece 12 ore, apoi se pun la uscat;
- Daca ai posibilitatea, poti sa ii si afumi, cu fum natural; daca nu, ii pui la congeltor pana cand vei avea nevoie de ei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu