marți, 30 mai 2017
luni, 29 mai 2017
LUNEA FLORILOR
Zambesc.
Cand vad soarele rasarind...
Cand privesc chipul fetitei mele razand in somn...
Cand mana sotului meu ma cuprinde tandru si protector...
Cand aud pasarile ciripind...
Cand zaresc un fluture zburand...
Cand florile zambesc dupa ploaie...
Zambesc si spun : iti multumesc, Doamne, pentru tot ceea ce imi dai!
Sa aveti o zi binecuvantata!
sâmbătă, 27 mai 2017
TORT MOUSSE DE CIOCOLATA SI CAPSUNI GLAZURATE
Multa vreme am fost convinsa ca nimic nu poate fi mai delicios decat capsunile cu frisca. Ei bine, m-am inselat! Capsunile cu ciocolata sunt un vis!
TORT MOUSSE DE CIOCOLATA SI CAPSUNI GLAZURATE
Ingrediente:
a. blat :
- 200 g piscoturi
- sirop de capsuni
- apa
- 300 g ciocolata cu lapte
- 250 ml frisca lichida Meggle
- 50 g margarina Rama
- 5 g gelatina granule Dr. Oetker
- 50 ml apa rece
- 300 h ciocolata alba
- 250 ml frisca lichida Meggle
- 50 g margarina Rama
- 5 g gelatina granule Dr. Oetker
- 50 ml apa rece
- 50 g ciocolata cu lapte
- 50 ml frisca lichida Meggle
- 75 g ciocolata cu lapte
- 75 ml frisca lichid Meggle
Mod de preparare:
Pe un platou rotund asezi o hartie de tort si inelul invelit in folie alimentara.
Prepari un sirop din apa si siropul de capsuni in care vei inmuia piscoturile si le asezi in inel.
Pentru crema modul de preparare este indentic:
- ciocolata o rupi bucatele si o pui la topit pe baie de aburi impreuna cu margarina;
- gelatina o pui la hidratat in apa rece;
- frisca o bati, dar nu complet , ci cat sa fie pufoasa;
- cand ciocolata incepe sa se topeasca amesteci continuu cu o spatula pana cand devine lichida , apoi iei vasul de pe aburi si adaugi gelatina hidratata, iar la final frisca batuta , omogenizand usor cu spatula.
Cand este gata o torni peste piscoturi si dai la frigider pentru 15 minute, cat timp prepari mousse-ul de ciocolata alba.
Asezi un strat de capsuni spalate sub jet de apa rece si curatate de codite , apoi torni mousse-ul de ciocolata alba si dai din nou la rece.
Pentru glazura rupi ciocolata in bucatele si pui la topit pe baie de aburi. Cand este lichefiata adaugi frisca si omogenizezi. Glazurezi capsunile si le asezi pe un suport.
Dupa 15 minute scoti tortul de la rece, indepartezi inelul si decorezi cu cacao pudra , capsunile glazurate si restul de glazura de ciocolata alba.
Servesti taiat felii, cu mare pofta.
Tips & Tricks: trebuie sa folosesti o ciocolata de calitate si frisca sa fie rece, altfel crema se taie.
#clujulazi ZILELE CLUJULUI
A inceput cupa " ZILELE CLUJULUI LA FUTNET".
Combatante Victory Cluj Napoca si Futnet Timisoara.
De la ora 15.00 urmeaza meciul amical Romania- Ungaria.
joi, 25 mai 2017
PROMISIUNEA GERLINEA
Frumusețea este o stare de bine
Să recunoaștem: standardele de frumusețe sunt și vor rămâne de neatins pentru cei mai mulți dintre noi. Acei 90-60-90 de pe podiumurile de modă ne invadează intimitatea și ne fac să ne simțim vinovate pentru fiecare bucățică de ciocolată după care tânjim...
Uităm însă, un lucru esențial : frumusețea este o stare de bine! Este luminița aceea din priviri , sclipirea zâmbetului care izvorăște din conștiința unui organism sănătos.
Iar pentru aceasta avem nevoie de un stil de viață adecvat. Bla- bla -bla ... veți spune. Dar vă înșelați amarnic! Nu spun că trebuie să vă înfometați. Există variante pentru orice gusturi: batoane dietetice, cu cereale sau substitute de masă, milk shake-uri și băuturi dietetice, biscuiți și îndulcitori naturali, ceaiuri și capsule detoxifiante. Nu îți rămâne decât să îți evaluezi starea de sănătate și să alegi ceea ce ți se potrivește.
Pentru că DA, starea de sănătate este cea care trebuie să te ghideze în stabilirea dietei. Fiecare dintre noi se confruntă la un moment dat cu fluctuații ale greutății, din motive obiective sau nu. Important este însă, că pe majoritatea le putem controla acordând atenția necesară stilului de viață.
De ce este important să elimini kilogramele în plus?
În primul rând pentru că excesul ponderal este asociat cu un risc crescut pentru numeroase boli grave : HTA, AVC, Diabet zaharat, osteoartrite.
Și cum este mai ușor să previi decât să tratezi, m-am gândit că primăvara este momentul perfect pentru a scăpa de cele 3 kilograme acumulate de-a lungul iernii. Numai că este destul de dificil din cauza programului dezordonat de masă pe care il am.
Promisiunea GERLINEA
Și aici intervin produsele GERLINEA !
Am hotărât să înlocuiesc gustarea de la ora 10.00/ 17.00 și/sau masă de prânz de la cabinet ...oricum mâncăm mai mult...
Astfel încât programul meu de masă arăta așa:
a) tura de dimineață
- ora 6.00 - micul dejun acasă
- ora 10.00 - băutură dietetică Gerlinea caffe- frappe
- 14.00- prânzul acasă
- ora 17.00- fructe acasă
- ora 19.00- cina acasă
- ora 10.00- micul dejun acasă
- ora 14.00- milk shake de ciocolată Gerlinea
- ora 17.00- băutură dietetică Gerlinea Fructe exotice
- ora 20.00- cina acasă
Astfel, aceste " înlocuitoare de masă" mi-au oferit exact ce aveam nevoie: gust plăcut, vitamine, minerale, sațietate, energie,stare de bine. Intr-un un cuvânt , EFICIENȚA.
În prima săptămână am slăbit 1 kilogram, iar în cea de a doua am scăpat și de celelalte. Obiectiv atins!
Ce îmi place la aceste produse?
- sunt sănătoase
- conțin îndulcitori naturali ( ștevie) , eu fiind alergică la cei artificiali
- sunt îmbogățite cu vitamine si minerale, pentru un plus de energie
- au un procent crescut de proteine
- au un nivel caloric scazut
- format practic, adaptat stilului de viata modern si alert.
In loc de concluzie
Va recoamnd sa folositi produsele Gerlinea atunci cand va hotarati ca meritati mai mult , ca aveti nevoie de un corp sanatos si trebuie sa aveti grija de el.
Eu voi continua sa inlocuiesc acele mese pe care nu le pot lua acasa cu produsele primite spre testare in campania BUZZStore, dar si cu altele ( mi-au atras atentia batoanele cu cereale si caise, dar si detoxifiantele).
Daca vrei sa le incerci si tu le poti comanda pe www.nutrivita.ro , iar daca introduci in sectiunea "cupoane" codul BUZZ2017 si numele meu ( Sasarman Amalia) in spatiul destinat mesajelor beneficiezi de o reducere de 25% din totalul comenzii.
marți, 23 mai 2017
#CLUJULAZI
A devenit deja o traditie ca, la sfarsit de mai , sa sarbatorim impreuna "Zilele Clujului", o sarbatoare a fiecarui clujean.
Au loc manifestari artistice, sportive si recreative la care participa artisti si sportivi cunoscuti ori oameni simpli cărora le place sa se implice in ceea ce numim "viata cetatii".
Vor fi 3 zile de concerte, activitati pentru copii ... si nu numai... , spectacole, expozitii, ateliere de tot felul, competitii sportive si multe alte activitati pe care va las sa le descoperiti si singuri .
luni, 22 mai 2017
PULPE DE PUI CU VERDEATA, PIURE DE CARTOFI SI TOPPING DE LEGUME
Sambata este perfecta pentru a gati ceva mai special pentru cei dragi.
PULPE DE PUI CU VERDEATA, PIURE DE CARTOFI SI TOPPING DE LEGUME
Ingrediente:
1. pentru friptura
- 12 pulpe de pui inferioare
- 1 plic Maggi Ideea zilei pui cu verdeata
- 3 lg ulei
- sare
- 500 g cartofi
- sare
- 50 g unt
- 100 ml lapte cald
- 250 g legume mexicane
- 50 g unt
- 1 fir de usturoi verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pulpele le speli sub jet de apa rece si le dai un clocot in apa cu sare.
Le speli din nou si le lasi sa se raceasca.
Din ulei si condimente prepari un topping cu care ungi bine fiecare bucata de carne si le lasi la rece 1 ora.
Dupa care le introduci in punga speciala si dai la cuptor pentru 45 de minute. Nu uita sa intepi punga cu o scobitoare de 5-6 ori, pentru mai multa savoare.
Apoi tai punga si mai lasi 15 minute pentru ca friptura sa capete o culoare placuta, aramie.
Pentru piure , fierbi cartofii curatati de coaja si taiati in bucati mai mari, pentru a-si pastra gustul. Cand sunt fierti , strecori apa , adaugi untul si laptele treptat si amesteci bine, zdrobindu-i.
Legumele le asezi intr-o craticioara impreuna cu untul si usturoiul taiat marunt si le dai la foc iute, pana cand se inmoaie. Condimentezi cu sare si piper dupa gust.
Servesti totul imediat ce este gata, cu multa dragoste.
duminică, 21 mai 2017
CORONITA DE IAURT CU CAPSUNI
Cautand in arhiva am gasit niste fotografii mai vechi ale unei retete pe care o pregateam frecvent.
Mi-am amintit de ea si m-am gandit sa v-o spun si voua. Poate va inspira.
CORONITA DE IAURT CU CAPSUNI
Ingrediente:
- 500 g capsuni
- 400 ml iaurt
- 4 linguri rase de zahar praf
- 500 ml frisca lichida
- 3 plicuri de gelatina alimentara( 30g) Dr. Oetker
- 700 ml apa rece
- 1 plic gelatina pentru decor Dr. Oetker
- 50 ml sirop de capsuni
- 12 piscoturi
Mod de preparare:
Capsunile le speli sub jet de apa rece, le cureti de codite si le tai in sferturi sau jumatati,in functie de cat sunt de mari.
Gelatina o pui la inmuiat, in 300 ml de apa rece.
Intre timp, tapetezi forma de coronita cu folie alimentara.
Cand
gelatina este umflata, o pui pe foc mic si amesteci continuu, pana cand
se lichefiaza, cu grija sa nu fiarba, fiindca se va taia. Adaugi
gelatina la compozitia de iaurt cu frisca,in fir subtire si amesteci
usor, cu o lingura.
Torni
jumatate din compozitie in forma, asezi capsunile si apoi adaugi restul
de crema. Din 25 ml de sirop si 200 ml de apa prepari un sirop in care
inmoi piscoturile si le asezi peste crema.
Dai la rece pentru 3 ore. Rastorni coronita pe un platou si indepartezi forma si folia.
Bati
restul de frisca si ornezi . Asezi capsuni si apoi prepari gelatina
pentru decor : amesteci praful cu 2 linguri rase de zahar si lichidul
format din 25 ml de sirop si 200 ml de apa; pui la foc mic si fierbi 1
minut; torni gelatina peste fructe.
marți, 16 mai 2017
duminică, 14 mai 2017
TORT RAW VEGAN CU CIOCOLATA NOIR, ULEI DE COCOS SI FRUCTE DE PADURE
Imi place sa gatesc. De toate- retete simple, mostenite sau inventate, retete sofisticate , gasite pe bloguri culinare si reinventate. Pentru ca asa sunt eu , un amalgam de trairi si idei.
Aseara micuta mea mi-a spus ca ii este dor de un tort de ciocolata cu fructe. Numai ca nu prea aveam chef de copt si nici de eternul tort rapid cu mascarpone si piscoturi. Vroiam altceva. Mai special. Mai sanatos. Mai gustos.
Am cautat, am lasat sa treaca o noapte peste ideile gasite si , dimineata, stiam ce voi pregati.
TORT RAW VEGAN CU CIOCOLATA NOIR, ULEI DE COCOS SI FRUCTE DE PADURE
Este un tort rapid, delicios si foarte satios. M-am distrat pregatindu-l, m-am relaxat , iar micuta mea a fost entuziasmata: " mami, este cel mai <<uau >> tort pe care l-ai facut vre-odata!"
De ce altceva mai are nevoie o mama?
Ingrediente:
1. pentru blat:
- 150 g nuca macinata
- 20 g nuca de cocos raw
- 100 g faina de migdale dulci raw
- 60 g curmale deshidratate fara samburi
- 60 ciocolata neagra Nestle rasa
- 150 g ulei de cocos Bio Niavis
- un praf de sare de Himalaya proaspat rasnita
- 85 g curmale deshidratate fara samburi
- 1/2 avocado
- 3 lgt miere
- 60 ciocolata neagra Nestle rasa
- ciocolata neagra rasa
- nuca de cocos
- fructe de padure proaspete / congelate
Mod de preparare:
1. blatul:
Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata.
Curmalele si uleiul de cocos le pui in blender si mixezi bine.
Adaugi compozitia moale peste cea uscata si omogenizezi bine . Eu am folosit mana pentru a simti mai bine consistenta, dar daca vrei te poti ajuta de blender.
Imparti "aluatul" astfel obtinut in doua si dai la frigider cat timp prepari crema ( cca 10 minute).
2. crema:
Pui in blender curmalele si avocado, mixand bine. Adaugi mierea si ciocolata si mixezi pana cand totul se transforma intr-o crema omogena.
3. montare:
O tava cu pereti detasabili ( a mea are 19 cm diametru) o tapetezi cu folie alimentara.
Iei o bucata de aluat si o intinzi bine pe fundul tavii.
Asezi 1/3 din crema peste blat , apoi presari fructele.
Cealalta jumatate de aluat o intinzi bucata cu bucata peste fructe, cu grija ca sa nu le zdrobesti.
Dai la rece pentru 10 minute.
Rastorni tortul pe un platou si intinzi restul de crema.
Decorezi cu ciocolata rasa, nuca de cocos si fructe de padure.
Daca vrei poti sa il servesti imediat, insa este mai bun daca il lasi 1 ora la rece.
Sa aveti pofta!
Tips & Tricks: nu uita sa presari putina magie si un dram de iubire.