miercuri, 8 iulie 2015

COPILARIE ,MISCARE, SANATATE

   Desi sunt nascuta la munte, am crescut intr-un sat din insorita Oltenie, pe malul Dasnatuiului. Imi amintesc diminetile in care ma trezeam in galagia cardurilor de gaste ce se indreptau spre balta. Imi amintesc de lubenitele pe care le culegeam direct din bostan si le mancam pe malul apei. Imi amintesc ca bunica era ca o zvarluga intre gradina, curte si bucatarie, iar eu alergam intr-una ... Jocurile mele insemnau sotronul zgariat cu un bat in tarana fierbinte ori inotul in apele linistite ale raului, dar numai "la paraias ",acolo unde apa era mai mica.
  Am crescut apoi si a sosit timpul sa plec in marele oras din inima Ardealului pentru a merge la scoala. Cu greu m-am adaptat la viata intre patru pereti- imi lipseau gastele si lubenita, imi lipsea tarana fierbinte si imi lipsea bunica...dar aveam in continuare sotronul, pe care il desenam cu bucati de caramida sau BCA pe betonul din fata blocului... Mi-am facut alti prieteni, dar nu mai puteam inota ...
  Anii au trecut si am ramas cu nostalgia zilelor de vara din satul bunicilor.
  Acum sunt si eu mama...Si stiti ceva?  Inca mai sar sotronul in fata blocului sau in curtea casei de la tara...oaza noastra de relaxare...alaturi de fetita mea. Fiindca miscarea face bine la orice varsta. "Mens sana in corpore sano "spunea un intelept, iar adevarul acestor vorbe isi dovedeste actualitatea in fiecare zi.



  Este si motivul pentru care  o mana de oameni inimosi au initiat actiunea "Cea mai mare ora de sport", in care oricine vrea poate alerga sau poate face orice alta forma de miscare ...in primul rand pentru el si sanatatea lui, iar in al doilea rand pentru cei care nu o pot face - copiii bolnavi de cancer de la Spitalul Fundeni. Aceasta adevarata ora de dirigentie la miscare se va desfasura in Brasov, in renumita Piata a Sfatului, pe 11 iulie, incepand cu ora 9.00.

  Veti avea acces gratuit la multe activitati si clase sportive:
#Kangoo Jumps cu Ildiko Dosa
#Rebound AAS cu Dana Boros
#Khai Bo cu Adrian Borozan (Fitness Scandinavia)
#Functional Training cu Cristina Androne si Ana Maria Guther (Fitness Scandinavia)
#Steel Combat cu Fernando Gorini
#Steel Tonic cu Fernando Gorini
#Zumba cu Marius Grancea si Mihaela Opria
#Onekor cu Mihaela si Marius
In paralel vom avea urmatoarele zone de sport, pe toata durata zilei:
  • Boot Camp Romania (Ultimate Workout)- exercitii inspirate din antrenamentele de tip militar
  • Real Ryder (20 de biciclete stationare)- inscrieri la Marius Grancea
  • Gravity (5 posturi de lucru): antrenamente pentru toate grupele musculare folosind aparate cu scripeti
  • TRX: antrenament suspendat, cu greutatea corpului (20 de posturi de lucru)
  • Zona fotbal
Va avea loc si un  cros cu obstacole, ca sa fie provocarea mai mare.In fapt, vor fi doua probe intre care poti alege:
  • cros simplu si
  • cros cu obstacole, dar ambele pe o distanta de aproximativ 4km.

    Asadar, daca esti din oras sau doar in trecere ( o pauza de dezmortire prinde bine, nu-i asa?) te invit sa iei o pauza de la rutina cotidiana si sa iti amintesti de copilarie.

   Apropo, următoarea „Cea mai mare oră de sport” se va desfășura pe 1 august la Mamaia, iar detalii despre ea vei putea găsi pe miscareafacebine.ro.

2 comentarii: